Skip to main content.

Empowering kunst for den internasjonale kvinnedagen

Nå på den internasjonale kvinnedagen hyller vi kunstneriske uttrykk som et symbol for selvstendighet og frihet. Vi har samarbeidet med fem talentfulle artister for å skape The Women's Week Collection.

Back to top

Kit Agar

"Jeg kan beskrive min kunst som drømmende og feminin, men jeg liker ikke å definere femininitet som noe spesifikt: Jeg vil ikke sette begrensninger på hva femininitet burde være."

Jeg lager kunst for meg selv

Jeg er en kunstner fra Storbritannia, for tiden basert i Belgia. Jeg har alltid vært interessert i kunst. Som et sjenert barn graviterte jeg mot kunst og håndverk slik at jeg kunne flykte inn i min egen lille verden.

All kunst jeg lager er for meg selv - selv om ingen ville sett det, ville jeg fortsatt ha gjort det samme arbeidet. På den måten er kunsten min veldig reflekterende. Jeg liker å la kunsten leve som den er.

KJØP KUNSTEN

  Back to top

  Reyna Noriega

  "Jeg fant min kunstneriske stil omtrent samtidig som da jeg fant meg selv. Det var et skifte fra å skape for andre mennesker til å skape for meg selv, og det endte opp med å tjene folk mer, fordi det var mer autentisk."

  Å feire kvinner i vårt mest frie

  Jeg er en billedkunstner og forfatter fra Miami. Det som gir meg lykke er de samme tingene som gir meg inspirasjon. Min kultur og mitt miljø er en stor inspirasjonskilde.

  Jeg ønsket å skape kunst som kunne være oppløftende for kvinner, og som feirer oss på vårt beste, vårt mest frie og vårt mest selvsikre. I mangfoldet av hudtoner og hårstiler som jeg skildrer, håper jeg at enhver kvinne kan se seg selv.

  KJØP KUNSTEN

   Back to top

   Maxime Rokus

   "Jeg fant min kunstneriske stil omtrent samtidig som da jeg fant meg selv. Det var et skifte fra å skape for andre mennesker til å skape for meg selv, og det endte opp med å tjene folk mer, fordi det var mer autentisk."

   Lager kunst med digitale verktøy

   Jeg er Maxime, en kunstner basert i Amsterdam. Jeg har laget kunst så lenge jeg kan huske, men jeg bestemte meg for å studere grafisk design. Dette påvirket ikke min kunst, men det introduserte meg for mulighetene til å bruke digitale verktøy.

   Prosessen med å lage kunst for meg begynner med photoshop. Jeg tester forskjellige lag og farger for å bestemme hva som ser vakkert ut, og når jeg finner noe jeg liker, begynner jeg å skape det med ipaden min!

   KJØP KUNSTEN

    Back to top

    Marta Leyva

    "Takknemlighet for byen min og kulturen min er noe som har vokst nå som jeg bor i utlandet. Jeg begynte å gi mer betydning til tradisjoner og kultur. I 2017 plukket jeg opp en pensel for første gang, og jeg ble forelsket!"

    Oppdaget talentet mitt helt tilfeldig

    Jeg er fra Barcelona, men jeg har vært basert i Stockholm i 10 år. I 2017 plukket jeg opp en pensel for første gang, og jeg ble forelsket! 6 måneder senere hadde jeg min første utstilling, noe som ble en stor suksess! Gjennom dette har jeg lært at ens liv kan forandre seg til det bedre over natten.

    Mitt råd til alle er å følge sine lidenskaper og prøve ut nye ting. Hvis du liker noe, bør du ikke tvile på deg selv og bare gå for det!

    KJØP KUNSTEN

     Back to top

     Sara Abramson

     "Min kunst handler om å være seg selv. Jeg tror at enhver kvinne skal være i stand til å herske over sin egen verden ved å lytte til seg selv og vite at svarene alltid er å finne i dem."

     Skildrer både styrke og sårbarhet

     Det jeg skriver på kunstverkene mine er tegn på hvor jeg er i livet mitt. Det var en periode da jeg malte setninger som ”hva vil du?” eller ”hva venter du på?” - dette var rundt den tiden jeg sluttet i karrieren min i telecom for å følge lidenskapene mine og begynne å male.

     Kvinnene i mine malerier er både sterke og sårbare: de ser ofte nedover, får øyekontakt med betrakteren, men de har også vanligvis nakken synlig. De kommuniserer sin sårbarhet, men også at de har tatt en beslutning om hvordan de skal leve sine liv.

     KJØP KUNSTEN