Skip to main content.
Logo

A photo collection by Desenio

Støtte for Blue Marine Foundation

Skjønnheten og mangfoldet i havet kan snart være borte for alltid. Sammen kan vi snu utviklingen. Vår fremtid avhenger av det.

«Et friskt hav er avgjørende for å kunne opprettholde et stabilt klima.»
Blue Marine Foundation

HISTORIEN

Tenk deg at du står i vannkanten. Vannet er klart og blått, og solen glitrer vakkert. Men under overflaten er dette enorme havet ikke slik du hadde trodd. Tenk deg at alt liv i havet er forsvunnet. Det er ingen fisker å se. Selv marine vekster som tang og tare finnes ikke mer. Masseutryddelse av alt liv i havet høres skremmende ut, men dette kan dessverre bli fremtiden, og det er vi som har ansvaret.

Hva er det som skjer med havene?

Truslene mot livet i havet er ikke nye. De har vært der lenge, men øker raskt i omfang. 90 % av villfiskbestanden er nå overfisket eller uttømt, med katastrofale konsekvenser for den marine økologien. Når én fiskeart overfiskes, skapes en enorm kjedereaksjon. Når bestanden av voksen fisk uttømmes gjennom kommersielt fiske, reduseres den reproduktive evnen slik at fiskearter sakte, men sikkert utryddes. I løpet av de siste 50 årene er antallet overfiskede bestander tredoblet på verdensbasis..

Hvorfor er det så viktig?

Verdens hav gir oss mennesker mer enn bare mat og arbeidsplasser: Livet i havet produserer også halvparten av oksygenet vårt og absorberer nesten halvparten av verdens CO2. En stor hval akkumulerer i gjennomsnitt 33 tonn CO2 på 60 år, mens et tre absorberer bare 1,3 tonn i det samme tidsrommet. Våre liv avhenger bokstavelig talt av livet i havet.

Hvordan kan vi snu utviklingen?

Vern av havområder og bærekraftig fiske vil ikke bare helbrede havene, men også endre vår fremtid. Av den grunn har Desenio valgt å samarbeide med Blue Marine Foundation (BLUE) om å verne verdens hav. BLUE er en frivillig miljøorganisasjon som gjør en betydelig innsats ved å opprette marine reservater, etablere bærekraftige modeller for fiske og gjenopprette viktige habitater; de arbeider også hardt for å øke bevisstheten om disse spørsmålene og påvirke beslutningstakere. Med vår kolleksjon Art For Oceans ønsker vi å hjelpe BLUE med å rette søkelyset mot krisen i havet og støtte en løsning som bevarer livet og skjønnheten under havoverflaten. Når du kjøper plakater fra Desenio, stiller du deg på vår side av et problem som vil bære eller briste det fremtidige livet på Jorden.

72 Prosent av planeten vår er vann

For å støtte Blue Marine Foundation har Desenio Design Studio utarbeidet en kolleksjon med 26 kunstplakater som hyller livet og skjønnheten i havet. Stå sammen med oss i et spørsmål som er avgjørende for det fremtidige livet på Jorden.

Art For Oceans – havkunst fra Desenio til støtte for Blue Marine Foundation

Art for Oceans er en kolleksjon som er utarbeidet av Desenio Design Studio til støtte for Blue Marine Foundation, en frivillig organisasjon som arbeider for å verne verdens hav. Livet i havet trues for tiden av overfiske, korallbleking og mye annet, og fremtiden til verdens hav avhenger av at vi, menneskene, gjør en innsats.

Har du noen gang stått på en strand med havet foran deg, og følt deg overveldet av synet? Eller har du snorklet mellom korallrev og blitt fascinert av livet der? Snart er det kanskje ikke lenger mulig. Verdens hav befinner seg på randen av ødeleggelse, og de trenger vår hjelp for å overleve. Ved å hjelpe havet hjelper vi ikke bare dyrelivet der; vi sikrer også menneskehetens fremtid. Fortsatt overfiske, utslipp og annet vil uvegerlig føre til at verdens hav dør.

I samarbeid med og til støtte for Blue Marine Foundation har Desenio Design Studio skapt en vakker kolleksjon av havkunst. Kolleksjonen består av fotografier, teksttrykk og grafiske motiver, og den fremhever skjønnheten og viktigheten av verdens hav. Vi må alle gjøre noe for at de skal overleve og bli friske. Når du kjøper plakater fra vår Art For Oceans-kolleksjon, gjør du en innsats og støtter det gode formålet.